woensdag 8 oktober 2014

Is het investeren in grond van GrondPlan veilig?



De veiligheid van een investering in grond van GrondPlan
Grondontwikkeling Nederland is op de hoogte van actuele bouwplannen in Nederland. Ook hebben wij de expertise in huis om u alleen gronden te laten zien die op lange termijn aantrekkelijk zijn. Hierbij kunt u denken aan een bestemmingsplanwijziging. Verder verloopt de investering in grond via de notaris, hierdoor wordt u ook echt de eigenaar. Een investering bij ons is dan ook zowel veilig als interessant voor particulieren.

Een inflatiebestendige investering is GrondPlan
Grond is een inflatiebestendige investering, omdat er weinig risico aan verbonden is en er tevens minder kans is op een waardedaling. Beide risico’s zijn wel verbonden aan een belegging in aandelen. Grond wordt in de toekomst steeds schaarser en zal daarom in waarde stijgen. Grond kan op zowel de lange als de korte termijn rendement opleveren.

GrondPlan wordt uw eigendom
Bij een investering in grond van Grondontwikkeling Nederland bent u ervan verzekert dat u de eigenaar wordt. Dit omdat bij de notaris een leveringsakte wordt opgesteld die u de eigenaar maakt. Hierdoor ondervindt u geen eventuele nare gevolgen van een faillissement van derden of risicovolle bedrijfsacties.

De bestemmingswijziging van GrondPlan
Grondontwikkeling Nederland brengt u op de hoogte wanneer er een bestemmingswijziging heeft plaats gevonden. Wij verkopen de grond voor u door voor een zo’n gunstig mogelijke prijs. U bent er van verzekerd dat een gespecialiseerde partij de onderhandelingen verricht bij GrondPlan.

Het risico van een investering in GrondPlan
Een waardestijging lijkt zeker door een toenemende schaarste van grond. Er zijn echter ook risico’s verbonden aan een investering in GrondPlan.

Het belangrijkste risico is dat een bestemmingswijziging uit blijft, of dat de bestemmingswijziging niet het verwachtte waarde verhogend effect blijkt te hebben. Hierdoor is er een kans dat de waarde van de investering daalt of zelfs geen waardevermeerdering laat zien. Het risico van investeren is in het begin gelijk aan het bedrag van de investering. Hiernaast is er echter wel een risico dat de waarde van de grond daalt of onvoldoende stijgt. De redenen voor een daling kunnen heel verschillend zijn, namelijk: een tegenvallende economische groei, een afname van de vraag naar zowel woonruimte als bedrijfsruimte, een toename van het aanbod van zowel woonruimte als bedrijfsruimte, een stijgende hypotheekrente, de financierbaarheid van woningen en bedrijfsruimte of veranderingen in de (fiscale) regelgeving met betrekking tot de eigen woning of bedrijfsruimte.

De beperkte verhandelbaarheid van de grond vormt een ander risico. De grond is namelijk niet verhandelbaar via een gereglementeerde markt, dit is een markt waar alle tot stand gekomen koersen officieel gepubliceerd worden en voor iedereen beschikbaar zijn. De koop- en verkooporders voor iedereen worden vervolgens afgewikkeld door een commissionair. De potentiĆ«le kopers en de verhandelbaarheid van de grond worden hier wel door beperkt. Er is dan ook een kans dat investeerders niet het gewenste bedrag krijgen op het gewenste moment. Andere verbonden risico’s zijn dat er geen interesse is voor de grond of dat de geboden prijs veel lager is en hierdoor geen rendement behaalt wordt.

U bent zelf verantwoordelijk voor het beheer van uw grond na aankoop en de overdracht van de leveringsakte. Er is een boeteclausule in zowel de koopovereenkomst als de leveringsakte opgenomen, om er zeker van te zijn dat u zich aan de verplichting tot beheer houdt.

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.grondontwikkelingnederland.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten